آی تی برای همه

ساخت وبلاگ

برای سپریدن کارهای روزانه و عادی در منزل، داشتن یک سیستم میانه رو به بالا کافیست و پیشه ما را راه می اندازد. برای سیستم پیشنهادی کامپیوتر خانگی مدل های متنوعی در بازار وجود دارد و هر روز مدل های جدید تر با قیمت های متفاوتی وارد بازار می شود؛ به همین علت در این مقاله کوشش شده موارد کلی و مهم برای خرید سیستم خانگی ذکر شود تا کاربر با توجه به بودجه و احتیاج خود بتواند سیستم مناسبی جاسازی کند.

 

سیستم پیشنهادی برای کامپیوتر خانگی

 

در صورتی که میخواهید سیستم پیشنهادی رایانه و همچنین، رایانه گیمینگ، کامپیوتر برای کارهای داری و کامپیوتر برای کارهای گرافیکی تهیه فرمایید کماکان با ما همراه باشید.

سیستم پیشنهادی رایانه خانگی
برای خرید سیستم خانگی، نخست با توجه به احتیاج خویش تصمیم بگیرید به لپتاپ نیاز دارید یا رایانه رومیزی؛ سپس در انتخاب سیستم به موارد ذیل توجه کنید.

با توجه به این که بها قطعات کامپیوتری نسبت به سال های ماضی افزایش پیدا کرده، در خرید قطعات دقت کنید و با کارآزموده این حوزه مشورت نمایید لغایت مجبور به پراخت خرج های اضافی نشوید.

CPU و Motherboard (سی پی یو و مادر برد)
برای مصارف خانگی می توانید از پردازنده های شرکت اینتل از مدل های Intel Pentium لغایت Corei3 برگزیدن کنید. مدل های ذکر شده از شرکت اینتل برای مصارف عادی و خانگی طراحی شده اند.

این پردازنده های قدرت پردازش تک هسته ای بهتری دارند، با عموم نرم ادوات هماهنگ هستند، با اکثر رم ها و دیگر سخت افزار ها سازگارند و هستی گرافیک مجتمع درون آن ها شما را از خرید یک کارت گرافیک جدا، بی نیاز می کند.

قیمت برای یک پردازنده و مادربرد که پاسخگوی مصارف خانگی باشد، نزدیک یک و نیم میلیون تومان است و این رقم شدنی است در آینده تغییر کنید.

پردازنده Intel Pentium G4400 نزدیک ۸۰۰ هزار تومان و مادربرد H110 که ارزان ترین مادربرد موجود در بازار است نزدیک ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان بها دارد. البته حق برگزیدن و تنوع زیاد است و بسته به گونه بهره‌گیری میتوان با همین مبلغ رهنمود های دیگری داشت.

اگر بودجه شما بیشتر است، می توانید مدل های بالاتری بخرید؛ موارد ذکر شده کمینه مدل های موجود در بازار هستند که برای مصارف خانگی مناسب اند.

هنگام برگزیدن مادربرد حتما توجه کنید که خروجی گرافیکی VGA یا DVI را داشته باشد؛ زیرا مانیتور ها حتما خروجی VGA دارند.

برای مادر برد مارک های متنوعی وجود دارد؛ ایسوس، گیگابایت و ام اس آی مارک های موجود در بازار هستند که با پروا به بودجه خویش می توانید یکتا را انتخاب نمایید.

RAM
سیستم پیشنهادی رایانه خانگی برای مصارف عادی و روزمره حداقل به ۲ عدد رم ۲ گیگ DDR4 با حداقل بسامد ۲۱۳۳ یا ۲۴۰۰ دربایستن دارد.

خرید رم با بسامد های بالاتر برای مصراف خانگی لزومی ندارد؛ برای حرید رم اول به سراغ مارک G.SKILL  بروید و اگر به هر علت قادر به خرید این مارک نبودید از سایر مارک های سرشناس نظیر KINGSTONE، ADATA، GEIL، CRUCIAL، CORSAIR و APACER خرید کنید.

لازم به بیان است شما می توانید به جای ۲ شماره رم ۲ گیگ یک رم ۴ تهیه کنید ولی با پروا به ساختار دو کاناله سیستم ها بهتر است دو عدد ماژول رم تهیه کنید. یا یک رم ۴ گیگ جاسازی کنید و در فرصت پسندیده آن را ارتقا دهید.

حافظه اندوخته سازی اصلی (HDD + SSD)
برای سیستم پیشنهادی رایانه خانگی خوب، به یک هارد دیسک و یک SSD احتیاج است. همان طور که می دانید، سیستم عامل و برنامه ها در SSD نصب می شود از هارد به عنوان آرشیو فایل ها کاربرد می شود.

یک هارد یک ترابایتی یا ۵۰۰ گیگا بایتی فضای اغلب با سرعت کمتری نسبت به هارد های اس اس دی در اختیار شما قرار می دهد؛ اگر می خواهید سرعت سیستم بالاتر رود، کمی بیشتر خرج کنید و یک هارد SSD 120 یا 240 گیگی تعبيه کنید.

هارد را می توانید از مارک های وسترن دیجیتال آبی، توشیبا و یا سیگیت تهیه کنید و برای SSD نیز می توانید مدل های برند های سامسونگ، پلکستور، کروشال و کینگ استون را دلخواه پیمان دهید.

پاور
پاور احد از مهمترین قطعات سیستم است و وظیفه برق رسانی به سایر قطعات را به عهده دارد. برای سیستم پیشنهادی رایانه خانگی پاور های برند گرین مناسب است و پاسخگوی سیستم خانگی است.

به طور کلی بهتر است پاور را با پروا به سایر قطعات تعبيه کنید که متحمل خرج اضافی نشوید.

کیس
تنوع کیس در بازار بسیار است و با پروا به مدل قیمت های متفاوتی نیز در بازار هستی دارد. برای سیستم خانگی توصیه نمی شود کیس های بالای 1 میلیون تومان تعبيه کنید.

در خرید کیس، به سه نکته توجه کنید:

  1. اگر میخواهید کیس را روی زمین پیمان دهید، برای این که هوا پایین کیس جریان داشته باشد، کیسی تهیه کنید که پایه های 2 یا 3 سانتی متری داشته باشد.
  2. برای راحتی استفاده به محل قرار گیری کلید های روی کیس و جک هدفون توجه کنید.
  3. اگر می خواهید کیس را روی زمین یا زیر میز پیمان دهید، دقت کنید کیسی گزینش کنید که جک 3.5 میلیمتری و دکمه ها روی سقف پیمان گرفته باشند لغایت برای استفاده دچار زحمت نشوید.

اگر می خواهید کیس را روی میز پیمان دهید، بهتر است دکمه ها در سرنوشت جلویی کیس باشند.

توجه کنید کیسی را انتخاب نمایید که مجهز به درگاه USB 3.0 باشد؛ مخصوصا اگر مادربرد شما  مجهز به این خروجی است.

مانیتور
برای خرید مانیتور بهتر است مانیتورهای FHD با رزولوشن 1080P  و در نزدیک 22 اینچ تهیه کنید.

ویندوز 10 کمینه از رزولوشن FHD پشتیبانی می کند و خرید مانیتور های با رزولوشن پایین تر به صرفه نیست. سامسونگ، ال جی، ایسوس و … از دسته برند های به نام در مانتیور هستند.

ماوس و کیبورد
برند های مختلفی در بازار برای ماوس و کیبورد هستی دارند که می توان برای سیستم پیشنهادی کامپیوتر خانگی معرفی کرد؛ فراسو و تسکو از دسته برند های با کیفیت ایرانی هستند و شما می توانید ماوس و کیبورد خود را از این برند تهیه کنید.

آی تی برای همه ...
ما را در سایت آی تی برای همه دنبال می کنید

برچسب : سیستم پیشنهادی گیمینگ 98,قیمت کامپیوتر خانگی حرفه ای,سیستم پیشنهادی برای بازی, نویسنده : اسحان منطقی it-baraye-hame بازدید : 244 تاريخ : پنجشنبه 18 مهر 1398 ساعت: 2:25

بهره‌برداری آزمایشی از نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G) در حالی در کشورمان نخست شده است که هنوز تردیدهای زیادی در خصوص استانداردها و ساختارهای درنظر گرفته شده برای این تکنولوژی، حتی در ابعاد جهانی هستی دارد. با این اوصاف، آشنایی با تعاریف، استانداردها و فناوری‌های ادغام شده در جدیدترین دودمان شبکه تلفن همراه، خالی از لطف نخواهد بود. پس با آموزش اینترنت موبایل همراه باشید.

 

بررسی اینترنت نسل پنجم 5G

 

در حال آماده دودمان پنجم شبکه تلفن همراه که از آن به اختصار با عنوان 5G یاد می‌شود بدست برترین اپراتورهای تلفن به اتفاق و حتی شرکت‌های پرکار در پهنه تکنولوژی، در فاز آزمایش و رسیدگی پیمان گرفته است. این در حالی است که انتظار می‌رود لغایت دو سال آینده، شاهد عرضه رسمی این دودمان از شبکه موبایل با مزایای قابل توجه باشیم. از همین رو در شهر سخت‌افزار، نگاهی دقیق‌تر به تعاریف، مفاهیم، استانداردها، مزایا و برآورد موعد بهره‌برداری از این تکنولوژی خواهیم داشت.

مفاهیم اولیه
به زبان ساده، 5G، نسل پنجم شبکه تلفن به اتفاق و کلیه ارتباطات قابل سپریدن در این بستر را دربر می‌گیرد. 5G را باید گامی نوین در دامنه فناوری موبایل به حساب آورد که تجربه کاربران را از به‌کارگیری گوشی‌ها یا تبلت‌های هوشمند به هدف تبادل داده‌ها شفا می‌بخشد. این تکنولوژی، با عرضه مفصل به بازار، درمان سرعت را برای کاربران تا اندازه‌ای به همراه خواهد داشت که قبل از این با عرضه شبکه‌های LTE، در مقایسه با شبکه‌های نسل سوم یا همان 3G شاهد بهبود تجربه کاربران بودیم.

5G در کنار سرعت بالا، پوش گسترده‌تر و پایداری اغلب را نیز به همراه خواهد داشت. شبکه نسل پنجم حتی در بسیاری از موارد جایگزین شبکه‌های وای‌فای خانگی خواهد شد. سرعت 5G لغایت حدی است که به عنوان مثالی ملموس‌تر، با استفاده از آن، امکان دانلود فیلم ارباب حلقه‌ها در چند ثانیه ممکن شده و حتی می‌توانید استریم زنده درونمایه را در پلتفرم واقعیت مجازی ممکن سازید. 5G دیرکرد کم‌تر در ارتباطات صورت گرفته در بستر شبکه به اتفاق را نیز به تعقیب خواهد داشت.

نحوه عملکرد
شبکه 5G که در حال آماده در دست گسترش پیمان دارد در باند فرکانس‌بالای طیف بی‌سیم یعنی بین ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز عمل می‌کند که از آن با عنوان طیف موج میلی‌متری یاد می‌شود. امواج‌ میلی‌متری امکان انتقال بسته‌های اطلاعاتی را با سرعت بسیار بالا داشته اما نمی‌توانند مشابه با امواج بسامد پایین‌تری که در شبکه‌های نسل چهارم گواه هستیم جابه‌جا شوند. از همین رو، امواج میلی‌متری با بسامد بالا، مشکلاتی در تصادف با دیوارها، ساختمان‌ها و دیگر موانع دارند.

در شبکه‌ای با بسامد پایین‌تر نظیر 4G LTE، آنتن‌ها را می‌توان با فاصله اغلب از هم به‌کار بست و موانع نیز سخت بزرگواری به حساب نمی‌آیند. این در حالی است که اثناء بهره‌برداری از شبکه‌های دودمان پنجم، سرویس‌دهنده‌ها و اپراتورها باید از تعداد آنتن‌هایی به مراتب بیشتر از آنچه در حال آماده شاهد هستیم کاربرد کنند لغایت بتوانند دست‌یابی به پوششی مثل با شبکه‌های فعلی را شدنی سازند. با این تفاسیر، چشمداشت می‌رود مقارن با بهره‌برداری از 5G، نصب آنتن‌های کوچکی را برای درمان پوشش، در گوشه و کنار شهر شاهد باشیم.

William Webb نویسنده کتاب معمای 5G و سرپرست تیم فناوری کمپانی OpenSignal معتقد است استانداردسازی کامل 5G به بردباری بسیار الی قبل از ۲۰۱۸ میلای سپریدن نخواهد شد. از همین رو هرآنچه که الی پیش از رسیدن به موعد بهره‌برداری در حدود سال ۲۰۱۹ میلادی در خبرها می‌خوانیم یا می‌شنویم، پیش‌نمایشی از مشخصات و قابلیت‌های 5G بوده و تضمین صد درصدی نیست که در نمونه پایانی هم گواه ادغام آن‌ها باشیم.

در حال حاضر، روتر 5G که توسط سامسونگ در همایش جهانی موبایل سال جاری میلادی رونمایی شده است می‌تواند نحوه بهره‌برداری از شبکه ارتباطی دودمان پنجم را لغایت کران زیادی به نمایش بگذارد. روتر نسل پنج سامسونگ به اسم Home Router، از آنتنی بهره‌گیری می‌کند که در قسمت بیرونی پنجره منزل شما نصب شده و به روتر وای‌فای تو منزل شما متصل می‌شود. این آنتن، سیگنال‌های بی‌سیم حاصل از امواج میلی‌متری شبکه نسل پنجم را اخذ می‌کند. این سیگنال‌ها از راه دکل‌های ویژه‌ای ارسال می‌شوند که در پیوستگی به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

اصطلاحات فنی
در مطالب مرتبط با دودمان پنجم شبکه تلفن همراه، به شکیبیدن بسیار با واژگان فنی متفاوتی روبرو خواهید شد که دانستن آن‌ها به درک بهتر مطلب خواهد انجامید.

امواج میلی‌متری (Millimeter Waves)
شبکه‌های بی‌سیم معاصر با دشوار ویژه‌ای دست و پنجه نرم‌ می‌کنند و آن افزایش حوزه اطلاعاتی است که توسط کاربران و دستگاه‌های الکترونیکی مختلف، در سنجش با گذشته، تبادل و مصرف می‌شود. با وجود این، همچنان از همان طیف فرکانس رادیویی که لغایت پیش از این، در این بستر کاربرد می‌شده بهره گرفته می‌شود. به این ترتیب، شاهد تفریق پهنای باند برای کاربران خواهیم بود و همین امر به تفریق سرعت سرویس‌دهی و حتی بروز قطعی بیشتر در ارتباطات منجر خواهد شد.

یکی از راهکارهای موجود برای حل این مشکل، انتقال داده‌ها روی طیف جدیدی است که تا قبل از این برای سرویس‌های همراه کاربرد نشده است. همین امر مایه شده سرویس‌‌دهنده‌های مختلف بهره‌برداری از امواج میلی‌متری را که از فرکانس‌های بالاتری سهم می‌برند ابتدا کنند. امواج میلی‌متری در فرکانس‌هایی بین ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز منتشر می‌شوند که در سنجش با باند فرکانسی کم‌تر از ۶ گیگاهرتز که در دستگاه‌های همراه در ماضی بهره‌گیری می‌شد پیمان می گیرند. این امواج، از آن جهت موج‌های میلی‌متری نام‌گذاری شده‌اند که درازا متفاوتی از یک لغایت ده میلی‌متر دارند. در مقام مقایسه، امواج رادیویی که در گوشی‌های هوشمند امروزی کاربرد می‌شوند چند ده سانتی‌متر طول دارند.

تا به اینجای کار، تنها اپراتورهای سیستم‌های ماهواره‌ای و راداری از امواج میلی‌متری در پروژه‌های مختلف کاربرد کرده‌اند. با هستی این، بعضی سرویس‌دهنده‌های به اتفاق نیز استفاده از این امواج را برای ارسال اطلاعات بین ایستگاه‌های مختلف همانند دو نقطه مشخص ارتباطی پیش درآمد کرده‌اند. با تمام احوال، استفاده از امواج میلی‌متری برای برقراری وابستگی وسط کاربران دستگاه‌های الکترونیکی به اتفاق با یک ایستگاه کم و بیش آن‌ها، راهکاری کاملاً جدید و متفاوت است.

ایراد اصلی به‌کارگیری امواج میلی‌متری آن است که نمی‌توانند عبور سهولت را از موانعی نظیر ساختمان‌ها و دیوارها تجربه کنند. علاوه بر این، امکان جذب آن‌ها بدست شاخ و برگ درختان یا حتی باران هم وجود دارد. همین امر مایه شده شبکه‌های دودمان پنجم، دکل‌های سنتی تلفن به اتفاق را با فناوری جدیدی به نام سلول‌های حقیر (Small Cells) غنی کنند.

سلول‌های حقیر (Smart Cells)
سلول‌های کوچک به راستی ایستگاه‌های مینیاتوری قابل حملی هستند که برای ارائه عملکرد مطلوب، به انرژی حداقلی دربایستن دارند و می‌توان آن‌ها را در هر فاصله ۲۵۰ متری یا مقداری اغلب و کم‌تر در شهرها نصب کرد. برای بازداری از تضعیف سیگنال‌ها، اپراتورهای مختلف می‌توانند هزاران مثال از این ایستگاه‌ها را در هر شهر نصب کنند تا شبکه‌ای که مثل مجموعه‌ای از راهکارهای قابل اعتماد، سیگنال‌ها را از سایر ایستگاه‌های پایه گرفتن کرده و به کاربران در هر ناحیه ارسال می‌کند، شکل گیرد.

آنتن‌های موجود در سلول‌های کوچک، در صورتی که امواج میلی‌متری را جابه‌جا کنند  می‌توانند به مراتب کوچک‌تر از آنتن‌های سنتی باشند. این تفاوت اندازه، نصب سلول‌ها را برفراز ساختمان‌ها و دیگر نقاط مشخص، ساده‌تر خواهد کرد. این زیرساخت متفاوت برای شبکه‌ها می‌تواند بهره‌وری بیشتر از طیف‌ها را به همراه داشته باشد.

ایستگاه‌های پایه (Base Stations) در شبکه نسل پنجم تعداد آنتن بیشتری هم در مقایسه با ایستگاه‌های پایه در شبکه‌های همراه فعلی دارند الی بتوانند از فناوری جدید دیگری به نام Massive MIMO کاربرد کنند.

Massive MIMO
ایستگاه‌های پایه در شبکه‌های فعلی دودمان چهارم از دوازده درگاه برای آنتن‌ها بهره می‌برند الی تمامی شدامد سلولار را مدیریت کنند. در این بین، هشت درگاه برای فرستنده‌ها و چهار درگاه برای گرفتن کننده‌ها درنظر گرفته شده است. این در حالی است که ایستگاه‌های پایه در شبکه دودمان پنجم می‌توانند از صدها پورت پشتیبانی ‌کنند. به این ترتیب، می‌توان شمار آنتن بیشتری را در یک آرایه واحد جا داد. این ساختار به معنای آن است که یک ایستگاه پایه امکان دریافت و ارسال سیگنال‌ها را در هر لحظه، از مبدا تعداد به مراتب اکثریت از کاربرها خواهد داشت. همین امر باعث خواهد شد گنجایش شبکه‌های به اتفاق تا ۲۲ مساوی یا حتی بیشتر، افزیش یابد.

این تکنولوژی، Massive MIMO نامیده می‌شود. MIMO به معنای چند ورودی، چند خروجی است. این عنوان، سیستم‌های بی‌سیمی را شرح می‌دهد که از دو یا شمار بیشتر ارسال کننده و دریافت‌کننده برای ارسال و دریافت مقادیر اغلب داده‌ها به طور مقارن استفاده می‌کنند. Massive MIMO شبکه‌های تلفن به اتفاق را با کاربرد از تعداد آنتن بیشتر، به سطح جدیدی از استانداردها ارتقا می‌دهد.

فرم‌دهی پرتوها (Beamforming)
قابلیت شکل‌دهی به پرتوها به راستی سیستم ویژه‌ای برای ایستگاه‌های پایه سلولار (Cellular Base Stations) به حساب می‌آید که بهینه‌ترین راه تحویل اطلاعات به یک کاربر مشخص را شناسایی کرده و در این مسیر، میزان تداخل برپایی شده در درازا فرایند انتقال را کاهش می‌دهد. بسته به چگونگی موجود و تکنولوژی در دسترس، راهکارهای متفاوتی برای به کارگیری این سیستم در شبکه‌های نسل پنجم درنظر گرفته شده است.

در خصوص امواج میلی‌متری، شکل‌دهی به پرتوها، مجموعه متفاوتی از دشواری ها را مرتفع می‌کند. به عنوان مثال، سیگنال‌های سلولار به آسانی توسط مجموعه‌ای از اشیا سد شده و در مسافت‌های طولانی، تضعیف می‌شوند. در این وضعیت، شکل‌دهی به پرتوها می‌تواند با متمرکز کردن یک سیگنال موجود در مجموعه‌ای از پرتوها که به مقصد یک کاربر مشخص جنبش می‌کنند، به جای انتشار در چند جهت، به تقویت سیگنال کمک کرده و بخت رسیدن آن به کاربر را، آن هم بدون برپایی تداخل افزایش دهد.

استانداردهای متفاوت
در حال حاضر، سردرگمی عجیبی در خصوص طیف پایانی استانداردهای قابل کاربرد در بستر 5G هستی دارد. اپراتورهای مطرح موبایل گمانه‌زنی‌های متفاوتی را درباره استفاده از سه بخش طیف باند پایین، متوسط و بالا انجام داده‌اند. طیف‌های ذیل و میانه در واقع نمونه‌هایی هستند که در حال آماده در شبکه‌های تلفن به اتفاق استفاده می‌کنیم اما طیف باند بالا بیشتر مانند به سیگنال‌های وای‌فای است. بدنیست بدانید در حالت کلی، طیف‌هایی با باند ذیل می‌توانند مسافت بیشتری را طی کنند اما به همان اندازه، اطلاعات کم‌تری را جابه‌جا می‌کنند. در طرف مقابل، طیف‌هایی با باند بالا، اطلاعات بیشتری را حمل می‌کنند اما به همان اندازه پوشش کم‌تری هم دارند.

ایده اصلی پیاده‌سازی 5G آن است الی همگی طیف‌های بسامد پایین، میانه و بالا را باهم ترکیب کرده الی در پایان امر، شبکه ایده‌آلی را برپایی کند. گزینه ایده‌آل آن است تا از طیف فرکانسی سطح زیر به عنوان مثال، ۷۰۰ مگاهرتز برای پوشش گسترده‌تر، از طیف فرکانسی متوسط به عنوان مثال، ۳.۵ گیگاهرتز برای گنجایش بیشتر و از امواج میلی‌متری برای دست‌یابی دیرکرد ذیل استفاده شود. با استفاده از امواج میلی‌متری با باند فرکانسی بالا می‌توان مشکلات مربوط به ایجاد تراکم بالا در شبکه را در محیط‌های شلوغ همانند ایستگاه‌های قطار یا فرودگاه‌ها مرتفع کرد.

آی تی برای همه ...
ما را در سایت آی تی برای همه دنبال می کنید

برچسب : امکانات 5g,اینترنت 5g همراه اول,مقاله در مورد اینترنت 5g,5g چیست,کاربرد اینترنت 5g,امواج 5g, نویسنده : اسحان منطقی it-baraye-hame بازدید : 309 تاريخ : دوشنبه 8 مهر 1398 ساعت: 0:25

در آغاز به نظر می‌رسید اپل با چیپ ست A11 Bionic و آنچه که خود «موتور پردازش عصبی» (Neural Engine) می‌خواند، تا سال‌ها هیچ رقیبی نداشته باشد، ولی اکنون که همین باقیمانده نسخه بازپسین ای از NOKIA 1100 با ادعای هوشمند بودن و برخورداری از چیپ ست مجهز به «هوش مصنوعی» (Artificial intelligence) شناسایی شود. ولی چیپ ست‌های دارای هوش مصنوعی در گوشی‌های موبایل واقعاً چقدر مفید و کاربردی هستند؟

اولین چیزی که در ارتباط با این ماجراها باید بدانید، هوش مصنوعی اصلاً رویداد تازه‌ای در گوشی‌های موبایل نیست و از سال‌ها قبل سازندگانی چون اپل، سامسونگ و حتی خود گوگل، از بعضی الگوریتم‌ها و تکنیک‌های مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی در درمان دوربین کاربرد می‌کردند. آنچه که طی کم و بیش به یک سنه تازه تازگی پیدا کرده و برای نخستین بار اپل با A11 Bionic به آن دامن زد، «شتاب دهنده هوش مصنوعی» (AI accelerator) و نه خود تکنولوژی هوش مصنوعی است.

 

احتمال هوش مصنوعی گوشی

 

واقعیت این است حتی می نا بر روی باستانی ترین گوشی های اندرویدی و آیفون هوش مصنوعی داشت ولی سخت آنجاست که این تکنولوژی مترقی دارای محاسبات وزین و پیچیده است که نه تنها به قدرت پردازشی بالا نیاز دارد، بلکه می تواند به سرعت باتری گوشی های موبایل را هم ببلعد. به همان انگیزه هایی که اشاره شد، در گذشته و به طور مشخص لغایت پیش از A11 Bionic اپل، چندان امکان سهم گیری از این فناوری در گوشی های موبایل وجود نداشت یا کمینه نمی شد خیلی روی آن تکیه کرد. ولی دشوار هوش مصنوعی کجاست؟

هسته‌های پردازشی «پردازنده مرکزی» (CPU) و تا حدی هم «پردازنده گرافیکی» (GPU) برای اجرای نوع خاصی از پردازش‌ها طراحی نشده‌اند و عملاً کل منظوره هستند، می‌توان از هسته‌های CPU برای پردازش تصویر کاربرد کرد، محاسبات مربوط به بازی‌ها را اجرا کرد، فایل‌ها را فشرده سازی کرد و هر آنچه که تصور می‌کنید. در ظاهر کل منظوره بودن هسته‌های CPU یک برتری کبیر برای آن است اما هنگامی که به محاسبات پیچیده و فناوری‌های پیشرفته چون هوش مصنوعی می‌رسیم، سایر این هسته‌های کل منظوره تاثیر مطلوبی ندارند و نه تنها زیاد کُند عمل می‌کنند، بلکه تاثیر آنها به ازای انرژی مصرفی ایده آل نیست.

آنچه که اشاره شد طراحان پردازنده را به سپریدن این کار وا‌داشت لغایت پردازنده‌های اخص ای برای هوش مصنوعی طراحی کنند که به طور اختصاصی برای سپریدن محاسبات و پردازش‌های این فناوری طراحی و بهینه سازی شده باشد. نتیجه آن پیدایش پردازنده‌های مجزا برای هوش مصنوعی است که در ریشه-بن-بیخ عجله دهنده هوش مصنوعی هستند. از آنجایی که این پردازنده‌ها الی جای ممکن برای هوش مصنوعی و پردازش‌ها و محاسبات مرتبط با آن بهینه سازی شده‌اند، بسیار سریع‌تر از هسته‌های CPU و GPU عمل می‌کنند اما یک عیب کبیر دارند و آن همه منظوره نبودن آنها است. خوب یا بد؛ پردازنده‌های هوش مصنوعی کارکرد زیاد محدودی دارند و بر خلاف هسته‌های CPU نمی‌توان از آنها برای هر کاری استفاده کرد.

در چنین شرایطی اگر یک سازنده یا برند هدف داشته باشد به طور جدی از هوش مصنوعی در گوشی‌های خود سهم بگیرد، به یک عجله دهنده هوش مصنوعی کارآمد هم بیچارگی دارد که می‌تواند به طور مجزا بر روی برد گوشی تعبیه شود یا بخشی از چیپ ست (SoC) باشد و اینجا بود که چیپ ست‌هایی چون A11 Bionic اپل با عجله دهنده هوش مصنوعی ظهور کردند. ولی چیپ ست‌های مجهز به شتاب دهنده هوش مصنوعی فقط نیم معادله هستند، نیمه سایر آن در جبهه نرم افزار است.

افزون بر اپل، ظرف  نزدیک  به یک سال اخیر تقریباً همگی طراحان کبیر چیپ ست‌های موبایل به سمت هوش مصنوعی جنبش کرده‌اند یا دست کم کوشش کرده‌اند از رقبا عقب نمانند، از همین رو HiSilicon با Kirin 970 آنچه که «واحد پردازش عصبی» (NPU) می‌خواند را شناسایی کرد، MediaTek از Neuropilot و APU پرده استحصال و کوالکام هم با چیپ ست Snapdragon 660 و پس متعلق به Snapdragon 710، شتاب دهنده هوش مصنوعی خود را به گوشی‌های موبایل آورد. البته ARM که طراح اصلی تقریباً تمامی هسته‌های پردازشی چیپ ست‌های یاد شده است، خویش یک پروژه اختصاصی به اسم Trillium را شناسایی کرده است.

هوش مصنوعی در گوشی‌های موبایل قابلیت یا کارکرد مشخصی نیست و وجود آن در یک گوشی، لزوماً به معنای ارائه همان کارکردها و قابلیت‌های موجود در گوشی دیگری نیست. برای مثال اپل از هوش مصنوعی در شفا دقت قابلیت تشخیص صورت و ارائه قابلیت انیموجی بهره می‌گیرد ولی هواوی متعلق به برای تشخیص محیط و موضوع عکس و متناسب با آن اعمال تنظیمات بهینه استفاده می کند. پس هنگامی که یک گوشی مجهز به شتاب دهنده هوش مصنوعی تعبيه می‌کنید، لزوماً قابلیت‌های مشخصی را دریافت نمی‌کنید. در واقعیت اغلب مواقع کارکرد هوش مصنوعی صرفاً شفا عملکرد قابلیت‌ها و کارکردهای گوشی است و خویش یک قابلیت مستقل و مجزا نیست.

تشخیص اینکه یک چیپ ست واقعاً حائز عجله دهنده هوش مصنوعی است یا نه،  هیچ راحت نیست. برای نمونه چیپ ست Snapdragon 660 کوالکام واقعاً حائز عجله دهنده مجزا برای هوش مصنوعی نیست، در عوض از  «پردازنده سیگنال دیجیتال» (DSP)، هسته‌های CPU و «پردازنده تصویر» (ISP) در ترکیب با بخش‌هایی از پردازنده گرافیکی برای عجله بخشی به هوش مصنوعی بهره می‌گیرد.

ظهور شتاب دهنده‌های هوش مصنوعی در چیپ ست‌های موبایل لزوماً یک موهبت نیست. عجله دهنده‌ها یا موتورهای هوش مصنوعی در چیپ ست‌های موبایل از نظر طراحی همانندی زیاد زیادی با دسته «پردازنده سیگنال دیجیتال» (DSP) دارند و تعریف اینکه موتور هوش مصنوعی به چه چیزی اطلاق می‌شود بسیار سخت است. در همین شرایط هوش مصنوعی دست کم در تبلیغات و بازاریابی در حال بلعیدن کل چیز است، مدیریت مصرف باتری بر پایه هوش مصنوعی، رابط کاربری با توانایی یادگیری، پردازش زبان طبیعی، تشخیص اشیاء و چهره، این ها تنها بعضی از کارکردهایی هستند که این روزها سازندگان و برندها بر راز مصرف کنندگان داد می‌زنند.

نکته مهمی که نباید متعلق به غافل شد، تقریباً هیچ یک از کارکردها و قابلیت‌های بر پایه هوش مصنوعی به انفرادی توسط عجله دهنده یا موتور هوش مصنوعی چیپ ست اجرا نمی‌شود و منابع دیگری چون هسته‌های CPU و GPU و حافظه رم نیز مورد استفاده پیمان می‌گیرند.

ادعاهای مطرح شده در رابطه با هوش مصنوعی هیچ بی همانندگی با آن روزهایی نیست که بر تعداد هسته‌های پردازشی CPU در موبایل‌ها افزوده می‌شود ولی نه تنها مایه افزایش تاثیر نمی‌شدند، بلکه باتری را هم می‌بلعیدند. در آن سررسید تعبیه شمار بیشتری هسته پردازشی CPU تقریباً بیهوده بود اما با گذر سررسید و حمایت جامعه توسعه دهندگان از اپلیکیشن هایی که توانا به سهم گیری از بیش از یک هسته پردازشی بودند، اوضاع تغییر کرد. حال که هم هوش مصنوعی دقیقاً به چنین حمایتی نیاز دارد.

 

سایت wikipedia

آی تی برای همه ...
ما را در سایت آی تی برای همه دنبال می کنید

برچسب : هوش مصنوعی,هوش مصنوعی گوشی, نویسنده : اسحان منطقی it-baraye-hame بازدید : 249 تاريخ : يکشنبه 7 مهر 1398 ساعت: 2:47

در این مطلب آموزشی ضمن آشنایی اولیه با محیط کاربری اپلیکیشن مدیریت دانلود ADM، شما را با چگونگی دانلود زمان‌دار فایل‌ها، روش‌های دانلود یک فایل با این اپلیکیشن و وانگهی نکات مترقی مدیریت دانلود به چهره کاملاً تصویری و گام‌ به گام آشنا می‌کنیم. با ما به اتفاق شوید.

بدون شک ADM یا همان Advanced Download Manager معروف‌ترین و بهترین اپلیکیشن در زمینه‌ مدیریت دانلود در گوشی‌های اندرویدی و به خصوص در میان کاربران ایرانی است و این مسئله به لطف قابلیت‌ها و امکانات فراوان آن محقق شده است. با این حال بیشتر کاربران ایرانی در بهترین حالت ممکن، صرفاً با شکل ساده‌ی زمانبندی دانلود‌ها در این اپلیکیشن آشنا هستند و برای همین امروز ما می‌خواهیم در طی یک تعلیم جامع، تمامی نکات مرتبط با مدیریت پروسه دانلود در این برنامه را به شما آموزش به دهیم.

 

مدیریت پیشرفته دانلود با ADM

 

چه مواردی در این آموزش قرار دارد؟
در یک نگاه ساده در این تعلیم موارد ذیل برای شما پیمان دیتا شده است و شما می‌توانید در چهره احتیاج عنوان هر کدام از آن‌ها را داخل مقاله پیدا کرده و صرفاً به مطالعه‌ی همان دسته بپردازید:

  • آشنایی اولیه با پیرامون و منوها
  • آشنایی اولیه با روش‌‌های دانلود یک فایل
  • زمانبندی/برنامه‌ریزی دانلود
  • آشنایی با گزینه‌های مترقی مدیریت دانلود

هشدار: لازم به بیان است نسخه در حال بررسی ما نسخه‌ی ۶.۴.۰ (تیر ماه ۹۷) بوده و سیستم‌عامل رسیدگی اپلیکیشن هم نسخه‌ی ۶ سیستم‌عامل اندروید یا همان اندروید مارشمالو (Marshmallow) است.

آشنایی اولیه با پیرامون و منوها
با این که کاربران همیشه از قابلیت‌های فراوان پیشباز می‌کنند، ولی همین قابلیت‌های فراوان می‌تواند زمینه‌ساز ترسیدن مخاطبان از گزینه‌های بی‌شماری باشد که در روبروی آن‌ها پیمان می‌گیرد و اپلیکیشن ADM هم از چنین مسئله‌ای رنج می‌برد.

این اپلیکیشن حائز دو منوی کنار پنهان شده هم هست و شما می‌توانید با کشیدن انگشت خودتان از لبه سمت چپ تصویر به راست یا از لبه‌ی راست به تصوی به سمت چپ، هر دوی این منو‌ها را مفتوح کنید. البته برای بسط دادن منوی سمت چپ روشی دیگری هم هستی و آن این است که شما همان نوع که در تصویر بالا هم مشخص است، ضربه‌ای روی دکمه‌ی سه خطی بالا و سمت چپ تصویر بزنید و این گونه این منو را مفتوح کنیدبا تمامی این‌ها، آن بخشی که برای ما بیشتر از کل اهمیت دارد، گزینه‌های موجود در صفحه‌ی ورودی اپلیکیشن و شماری از گزینه‌های منوی سمت چپ است و احتیاجی به این نیست که حد با تمامی گزینه‌های موجود آشنا شوید.

آشنایی اولیه با روش‌های دانلود یک فایل
برای دانلود با به کارگیری این اپلیکیشن چندین شیوه گوناگون هستی دارد که ما در این به رسیدگی هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم و اگر به هر دلیلی شما نتوانستید از یکتا از این روش‌ها، پیشه خویش را قبل ببرید، به شما توصیه می‌کنیم که مرز روش‌های دیگر را برای یک بار هم که آزمون کنید.

آی تی برای همه ...
ما را در سایت آی تی برای همه دنبال می کنید

برچسب : دانلود adm pro برای ویندوز,دانلود با adm در اندروید,دانلود adm برای اندروید 2, نویسنده : اسحان منطقی it-baraye-hame بازدید : 277 تاريخ : سه شنبه 2 مهر 1398 ساعت: 2:26